Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bárány

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 db tojás
8 ek. cukor
8 ek. liszt

Krém:

1 db margarin
18 dkg porcukor
5 dl tej
fekete ételszínezék

Bárányforma:

2 részből álló
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához valókból piskóta alapot keverünk. A bárányformát jól kizsírozzuk, és lisztezzük, majd beleöntjük a piskóta masszát. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, a formából kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet.
5 dl tejjel a vanília pudingokat felfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral elkeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Egy kevés masszát kiveszünk belőle, ezzel ragasztjuk össze a bárányformájú piskótát. A maradék krémet fekete ételszínezékkel megszínezzük, habzsákba töltjük, és díszítjük vele a bárányt. A szemét akár marcipánból, akár cukorkából is kirakhatjuk.

Alternatív elkészítés

Ha fehér bárányt akarunk, akkor porcukros vajkrémet keverünk, azzal díszítjük. Piros szalaggal díszíthetjük.
Bárány

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!