Bárányos muffinok
Hozzávalók
Muffinformához (12-es):
Tésztához:
Díszítéshez:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat 10 percig a formában sütőrácson hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és a rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A marcipánmasszát összegyúrjuk a porcukorral és a kakaóval, hengerré (kb. 24 cm) formázzuk, majd 12 egyforma méretű darabra (egyenként 2 cm) vágjuk. Minden darabból leveszünk 2-2 borsónyi golyót, és fülekké formázzuk. A megmaradt marcipánt fejjé formázzuk. A füleket dekortollal rögzítjük a fejen. Szemeknek fogpiszkálóval szúrunk kis mélyedéseket, és dekortollal dekoráljuk.
Krém:
A habcsókot mélyhűtő tasakba tesszük, és sodrófával durvára aprítjuk. A tejszínt a zselatin fix hozzáadásával keményre felverjük, és a muffinokra kenjük. Csak röviddel tálalás előtt tesszük a fejeket a muffinokra, enyhén rányomjuk, és a habcsókmorzsát elosztjuk a tejszínhabon.
Bárányos muffinok
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12-es):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat 10 percig a formában sütőrácson hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és a rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A marcipánmasszát összegyúrjuk a porcukorral és a kakaóval, hengerré (kb. 24 cm) formázzuk, majd 12 egyforma méretű darabra (egyenként 2 cm) vágjuk. Minden darabból leveszünk 2-2 borsónyi golyót, és fülekké formázzuk. A megmaradt marcipánt fejjé formázzuk. A füleket dekortollal rögzítjük a fejen. Szemeknek fogpiszkálóval szúrunk kis mélyedéseket, és dekortollal dekoráljuk.
Krém:
A habcsókot mélyhűtő tasakba tesszük, és sodrófával durvára aprítjuk. A tejszínt a zselatin fix hozzáadásával keményre felverjük, és a muffinokra kenjük. Csak röviddel tálalás előtt tesszük a fejeket a muffinokra, enyhén rányomjuk, és a habcsókmorzsát elosztjuk a tejszínhabon.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?