Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barcelona torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

5 db tojás
25 dkg cukor
1,5 dl tej
0,5 dl olaj
30 dkg liszt
0,5 tasak sütőpor

Krém:

1 tasak pudingpor
4,5 dl tej
15 dkg cukor
50 dkg margarin

Díszítés:

fondant
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgáját a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a fehérjehabot. 26 cm-s tortakarikába megsütjük.
Megtöltjük a krémmel, amihez a pudingot a tejjel, a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kihabosított margarint. A torta külsejét is megkenjük, jól lehűtjük, majd beburkoljuk a fondant-tal. A díszítést sablon alapján készítettem. A díszeket tojásfehérjével teszem fel, nagyon vékonyan kenem meg.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk!

Alternatív elkészítés

Én mindig csak másnap burkolom be, könnyebb vele dolgozni.
Barcelona torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!