Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bécsi túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 db egész tojás
20 dkg margarin
28 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja

Krém:

8 db tojás
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
3/4 kg friss tehéntúró
1 citrom reszelt héja

Szóráshoz:

vaníliás porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

24 cm-es kapcsos tortaformát vajazunk, és kilisztezünk.

Elkészítés

A linzerünk hozzávalóiból géppel dolgozzuk össze a sima tésztát. Minél kevesebbet ér a kezünkhöz, annál jobb marad a tészta. 1/2 órát hűtőbe pihentetjük, majd kivesszük, és kinyújtjuk akkorára, mint a torta. Kerek formát tányér segítségével körbevágjuk, és óvatosan beleillesztjük, a formába, úgy, hogy széle is legyen. Nem baj, ha egy kicsit törik, elnyomkodjuk, az sütésnél már kialakul. A tölteléket elkészítjük: A 8 tojásfehérjéből kemény habot verünk, pici sóval, a sárgáját a cukorral, margarinnal habosra kikeverjük, és az ízesítőkkel együtt hozzákeverjük a túróhoz, majd a habot is. Beleöntjük a linzerrel kibélelt tortaformába, eligazítjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük, kb. 40 perc 160-170 fokon. Hőlégkeverékesben alsó sütés is legyen. Középső sütés. Gáznál ugyanúgy, csak 3-as fokozat. Ha kész teljesen kihűtjük, és a kapcsos oldalát levesszük, az aljáról akkor tegyük át a tortát, ha már egy napot állt a hűtőben. Azért mert esetleg eltörik, vagy megreped. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

Tálalás

12 szelet, vagy tetszés szerint lehet szeletelni.

Tárolás

Hűtőben kell tárolni fogyasztásig.

Alternatív elkészítés

Ez a legfinomabb túró torta, a mi családunk régi kedvence. Finom krémes állagú, nem túl édes, de nagyon kapós. Az osztrákok kulináris élvezete.
Bécsi túrótorta Bécsi túrótorta Bécsi túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!