Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bejgli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Bejgli

1 kg liszt
20 dkg vaj
15 dkg zsír
10 dkg cukor
1 élesztő
2 darab tojás
2 dl tej
1/2 dkg só
40 dkg dió
ízlés szerint fahéj
fél citrom lereszelt héja
2,5 l víz
26 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Bejgli: (3 diós, 3 kakaós)
A lisztet, a vajat, a zsírt és 8 dkg cukrot deszkánk elmorzsoljuk. Egy élesztőt gyengén cukros, langyos tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük. Tegyünk bele egy egész tojást, sót majd jól összegyúrjuk. Hideg helyen fél-egy óráig pihentetjük. Utána a tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, cipókká formáljuk, a cipót téglalap alakúvá nyújtjuk. Hármat diós, hármat kakaós töltelékkel töltünk meg úgy, hogy a sűrű tölteléket a tészta széléig kenjük (két fólia között egyszerűbb egyenletesre kinyújtani a tölteléket), a két végét ujjnyira visszahajtjuk, felsodorjuk. Sütőpapírral bérelt tepsibe, nem túl közel egymáshoz elhelyezzük. Tojás sárgával megkenve (hosszába) fél órát meleg helyen tartjuk. Utána tojássárgájával (széltében) is megkenjük és teljese száradásig hideg helyen tároljuk. A sütőbe helyezés előtt szépen megszurkáljuk, hogy a lyukakon át a gőz tudjon távozni. Szépen meg fog repedezni, ekkor mehet az előmelegített sütőbe. Mérsékelten meleg sütőben (160-170) 30-35 percig sütjük.
A diós töltelék:
26 dkg cukorból és 2,5 liter vízből szirupot főzünk és az őrölt dióra öntjük még forrón. Majd mehet bele a citrom lereszelt héja és egy pici fahéj. Ha túl híg lenne, kis zsemlemorzsával sűrítsük be. Ügyeljünk, hogy a töltelék hideg legyen, se sűrű, se híg ne legyen, mert a tészta megreped!

Tálalás

Porcukorral megszórva tálaljuk.

Alternatív elkészítés

A diós töltelékhez adhatunk még 4 dkg mazsolát is, aki szereti. A kakaós tölteléknél nem mértem le bevallom, a tésztát megkentem kissé tejföllel, majd megszórtam kakaóval és cukorral (pici morzsával, hogy a töltelék ne folyjon ki) és feltekertem.
Bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
74 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!