Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bejgli kicsit más töltelékkel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

45 dkg liszt
12 dkg margarin
6 dkg zsír
5 dkg porcukor
15 g élesztő
1 tojássárgája
2 csipet só
1 dl langyos víz
1 tojássárgája a kenéshez

Töltelékek:

Almás mákos:

20 dkg darált mák
1 alma
10 dkg porcukor
1 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
mazsola vagy meggy

Diós-kandírozott gyümölcsös:

20 dkg darált dió
1 dl tejszín
10 dkg porcukor
10 dkg kandírozott narancs vagy citrom héj vagy egyéb kandírozott gyümölcs

Gesztenyés-cseresznyés:

25 dkg gesztenyemassza
1 dl tejszín
4 ek. cseresznyelekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta: a lisztet a margarinnal, a zsírral, porcukorral, tojássárgájával, sóval összeöntjük egy keverőtálba. Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, elkeverjük, majd a tésztához adjuk. Jól összedolgozzuk, 3 részre osztjuk. 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékekkel és feltekerjük. Tojássárgájával kenjük, és lehűtjük. 180 °C-os sütőben sütjük.
Töltelék: az almás-mákosnál és a diósnál a töltelékhez valókat összekeverjük, ezzel kenjük a tésztát. A gesztenyésnél a tésztát kenjük a lekvárral, majd rákenjük a tejszínes gesztenyemasszát.

Alternatív elkészítés

A cseresznye lekvár helyett más pikáns lekvárral is nagyon finom.
Bejgli kicsit más töltelékkel Bejgli kicsit más töltelékkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!