Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Berliner

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Linzertészta:

20 dkg liszt
10 dkg porcukor
13 dkg margarin
1 tojás

Kevert linzer:

13 dkg margarin
13 dkg porcukor
2 tojás
20 dkg liszt

Töltelék:

maradék sütik, sütiszélek (kb. 1-1,5 kg)
fahéj
víz
lekvár a lap megkenéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Linzertésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Majd kinyújtjuk, és félig sütjük meg, mert a töltelékkel még tovább sütjük majd. A tölteléket úgy készítjük, hogy mindenféle maradék sütit, krémet, sütiszélet meleg vízzel és a fahéjjal összegyúrok. Ha a lap kihűlt megkenjük lekvárral és rátesszük a tölteléket, elegyengetjük rajta és felrácsozzuk nyomózsákból a kevert linzerrel, ezután készre sütjük. 190 C-on 25-30 perc légkeveréses sütőben.
Kevert linzer: A margarint kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tojásokat majd végül a lisztet.

Tálalás

Kb. 25 szelet

Tárolás

Száraz helyen.

Alternatív elkészítés

Én sokszor lefagyasztom a megmaradt sütit, krémet, stb. Majd ha elég összegyűlik, ilyet sütök belőle.
Berliner Berliner

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!