Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bicikli süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tekercsek:

40 dkg liszt
20-25 dkg margarin
4 ek. cukor
4 tojássárgája
baracklekvár (ízlés szerint)

Csokis piskóta:

4 tojás
20 dkg cukor
40 dkg liszt
3-3,5 dl tej
1-1,5 dl étolaj

Citromos krém:

1 citrom leve
20 dkg cukor
20 dkg margarin
6 dl tej

Díszítés:

étcsoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tekercsekhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk.
Mindegyiket megkenjük baracklekvárral.
Kivajazzuk, lisztezzük a tepsit, majd kicsit távolabb rakjuk a rudakat.
A csokis piskótához a tojásokat alaposan kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a kakaót, majd a liszttel elkevert sütőport.
Ráöntjük a tekercsekre, majd 30 perc alatt készre sütjük.
A pudingot elkészítjük a szokásos módon, melegen elkeverjük benne a vajat és a citromlevét.
Megkenjük vele a süti tetejét, majd csokimázat csorgatunk rá.
Bicikli süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!