Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Birsalma ivólé

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Birsalma ivólé

2 kg birsalma (tisztítva)
1 kg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A birsalmákat megmossuk, levágjuk a magházról és kockákra vágjuk. Egy edényben feltesszük főni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Jó puhára főzzük – kb. 1 óráig - néha megkeverve. Levesszük a tűzről és átpasszírozzuk. Én tésztaszűrőn passzíroztam át burgonyatörővel. Jó rostos lesz. Ezután beleöntöttem a birspürét egy nagyobb fazékba és felöntöttem vízzel, hogy ivólé sűrűségű legyen. Nekem egy 8 literes fazék tele lett. Beleöntjük a cukrot és felforraljuk. A végén belekeverjük a tartósítószert. Még forrón üvegekbe töltjük.
Birsalma ivólé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!