Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Birsalmás bögrés süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Birsalmás bögrés süti

1 szép nagy érett birsalma vagy körte
1 szép nagy alma
1 citrom leve
2 db tojás
2 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
1 bögre rétesliszt (3 dl)
1/2 bögre barna cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
5 dkg mazsola
5 dkg szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az almákat lereszeljük és meglocsoljuk a citrom levével. A tojást a cukorral, a mézzel, és a fűszerekkel összekeverjük, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és végül a reszelt almákat (nem kell kinyomkodni a levét). Kikent közepes méretű tepsibe tesszük, rászórjuk a szeletelt mandulát és 170 fokon 40-45 perc alatt megsütjük.
Birsalmás bögrés süti Birsalmás bögrés süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!