Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Birsalmás pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepsihez:

sütőpapír

Töltelékhez:

1 ½ kg birsalma
100 ml víz
80 g cukor
1 teáskanál fahéj

Tésztához:

400 g búzaliszt
60 g cukor
2 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)
150 g lágy vaj vagy margarin

Ezenkívül:

1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
100 g szeletelt mandula vagy mandulaforgács

Elkészítés

Elkészítés:

Töltelék:
A birsalmát kendővel szárazon ledörzsöljük, hogy „szőrtelenítsük”. A birsalmát megmossuk, negyedeljük, meghámozzuk, kimagozzuk, és ferdén szeletekre vágjuk. A birsalmaszeleteket a vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal edényben alkalmankénti kevergetés közben, közepes tűzön kb. 10-15 perc alatt megpároljuk. A birsalmát, ha szükséges szűrőn lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni.
A tepsit (kb. 35 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. Kézzel átgyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk (kb. 35x25 cm), és a sodrófa segítségével a tepsibe tesszük, majd elosztjuk rajta a tölteléket. A maradék tésztát lisztezett munkafelületen kinyújtjuk és a sodrófa segítségével a töltelékre rakjuk, majd kézzel kissé megnyomkodjuk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a tészta tetejét megkenjük. Rászórjuk a mandulát, és a tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

A süteményt a tepsiben rácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Tipp:

Ha a süteményt almával készítenénk el, akkor a gyümölcsöt csak kb. 5 percig kell párolni.
Birsalmás pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!