Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Birsalmasajtos bukta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Birsalmasajtos bukta

2 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
2 evőkanál cukor
1 db tojás
2 evőkanál tejföl
50 dkg liszt
10 dkg Rama (olvasztott)
25 dkg birsalmasajt
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 evőkanál cukorral. Ha ez kész, akkor hozzáadjuk a lisztet, a maradék cukrot, a tojást, a tejfölt, a gondolatnyi sót és a kb. 4 dkg olvasztott Rama margarint. Addig gyúrjuk, amíg közepesen lágy tésztát nem kapunk. Ha túl lágy a tészta, akkor tehetünk hozzá még lisztet, ha viszont száraznak találjuk, akkor még egy kis tejfölt. A kigyúrt tésztát lisztezett deszkán, konyharuhával lefedve kb. 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük.
Ha már megkelt, akkor kb. 3 mm-re kinyújtjuk. Akkor jó a tészta, ha a nyújtás során pici légbuborékokat látunk a tésztában. A nyújtás során egy nagy kockát kapunk, amit kb.10x10-es kockákra vágunk. Minden tésztakockára 1 teáskanálnyi birsalmasajtot halmozunk, majd egyesével feltekerjük őket és egy kikent tepsibe sorakoztatjuk őket, enyhén "szorosan", így majd a sütés alatt csakis fölfelé tudnak növekedni. Olvasztott, langyos Rama margarinnal bőven lekenjük a buktákat, majd pihentetjük őket kb. 10 percig, amíg a sütő 180 fokon meleg nem lesz.
Ezután kb. 20-30 percig sütjük. Ha kisült porcukorral meghintve tálaljuk.
Birsalmasajtos bukta Birsalmasajtos bukta Birsalmasajtos bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!