BMW torta
Hozzávalók
BMW torta
6 tojás
12 dkg cukor
15 dkg liszt
fél dl víz
fél dl olaj
1 tasak Dr. Oetker sütőpor
Krém:
mogyorókrém
10 dkg őrölt, pörkölt mogyoró
Tetejére:
Dr. Oetker Marcipán
Elkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a cukor harmadával, a vízzel és olajjal habosra kikeverem.
A tojásfehérjét a maradék cukorral keményre felverem.
A sárga masszába a tojáshabot óvatosan, hogy ne törjön össze, belekeverem, a végén hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet.
A tortaformát kikenem és morzsával hintem.
A masszát beleteszem, és 170 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt kiszedem a kapcsos tortaformából.
Három lapot vágok belőle és mogyorókrémmel megtöltöm. A krémre darált, őrölt, pörkölt mogyorót szórtam.
A torta felső lapját marcipán masszával bevontam.
A tojásfehérjét a maradék cukorral keményre felverem.
A sárga masszába a tojáshabot óvatosan, hogy ne törjön össze, belekeverem, a végén hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet.
A tortaformát kikenem és morzsával hintem.
A masszát beleteszem, és 170 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt kiszedem a kapcsos tortaformából.
Három lapot vágok belőle és mogyorókrémmel megtöltöm. A krémre darált, őrölt, pörkölt mogyorót szórtam.
A torta felső lapját marcipán masszával bevontam.
Alternatív elkészítés
A torta a vőm születésnapjára készült.
Kedvencnek jelölöm
BMW torta
Hozzávalók
Krém:
mogyorókrém
10 dkg őrölt, pörkölt mogyoró
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a cukor harmadával, a vízzel és olajjal habosra kikeverem.
A tojásfehérjét a maradék cukorral keményre felverem.
A sárga masszába a tojáshabot óvatosan, hogy ne törjön össze, belekeverem, a végén hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet.
A tortaformát kikenem és morzsával hintem.
A masszát beleteszem, és 170 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt kiszedem a kapcsos tortaformából.
Három lapot vágok belőle és mogyorókrémmel megtöltöm. A krémre darált, őrölt, pörkölt mogyorót szórtam.
A torta felső lapját marcipán masszával bevontam.
A tojásfehérjét a maradék cukorral keményre felverem.
A sárga masszába a tojáshabot óvatosan, hogy ne törjön össze, belekeverem, a végén hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet.
A tortaformát kikenem és morzsával hintem.
A masszát beleteszem, és 170 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt kiszedem a kapcsos tortaformából.
Három lapot vágok belőle és mogyorókrémmel megtöltöm. A krémre darált, őrölt, pörkölt mogyorót szórtam.
A torta felső lapját marcipán masszával bevontam.
Alternatív elkészítés
A torta a vőm születésnapjára készült.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?