Bögrés kókuszos kocka
Hozzávalók
Piskóta:
2 db tojás
1 bögre kristálycukor
1 bögre tej
2 bögre rétesliszt
fél bögre olvasztott Rama
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 citrom reszelt héja
Tetejére:
fél bögre porcukor
fél bögre kókuszreszelék
1 bögre habtejszín
Elkészítés
Elkészítés
A tojásokat egészben felverjük, tovább keverjük a kristálycukorral és az olvasztott Ramával. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet, majd a citrom héját.
Kivajazott tepsibe simítjuk, megszórjuk fél bögre kókuszreszelékkel, majd fél bögre porcukorral.
Előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A megsült, forró sütire rálocsoljuk tejszínt (nem kell habbá verni). Ezt a tészta magába szívja, de nem áztatja el.
A kihűlt tésztát tetszőleges szeletekre vágjuk, tálaljuk.
Kivajazott tepsibe simítjuk, megszórjuk fél bögre kókuszreszelékkel, majd fél bögre porcukorral.
Előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A megsült, forró sütire rálocsoljuk tejszínt (nem kell habbá verni). Ezt a tészta magába szívja, de nem áztatja el.
A kihűlt tésztát tetszőleges szeletekre vágjuk, tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Bögrés kókuszos kocka
Hozzávalók
Piskóta:
2 db tojás
1 bögre kristálycukor
1 bögre tej
2 bögre rétesliszt
fél bögre olvasztott Rama
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 citrom reszelt héja
Tetejére:
fél bögre porcukor
fél bögre kókuszreszelék
1 bögre habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásokat egészben felverjük, tovább keverjük a kristálycukorral és az olvasztott Ramával. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet, majd a citrom héját.
Kivajazott tepsibe simítjuk, megszórjuk fél bögre kókuszreszelékkel, majd fél bögre porcukorral.
Előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A megsült, forró sütire rálocsoljuk tejszínt (nem kell habbá verni). Ezt a tészta magába szívja, de nem áztatja el.
A kihűlt tésztát tetszőleges szeletekre vágjuk, tálaljuk.
Kivajazott tepsibe simítjuk, megszórjuk fél bögre kókuszreszelékkel, majd fél bögre porcukorral.
Előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A megsült, forró sütire rálocsoljuk tejszínt (nem kell habbá verni). Ezt a tészta magába szívja, de nem áztatja el.
A kihűlt tésztát tetszőleges szeletekre vágjuk, tálaljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?