Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bögrés mézeskalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bögrés mézeskalács

2,5 DL BÖGRE A MÉRET
8 bögre liszt
1 és 1/2 bögre porcukor
30 dkg vaj vagy margarin
1 bögre méz
3 tojás
2 teáskanál szódabikarbóna
1 tasak Dr. Oetker mézeskalács fűszerkeverék

Díszítő máz:

1 tojásfehérje
20 dkg átszitált porcukor
pár csepp citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
Ekkor fogunk egy fakanalat, és az egészet átkavarjuk. Én addig kevertem, míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal.
Ekkor kézzel egynemű tésztává gyúrtam, majd három egyenlő részre osztottam.
Ezután az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtottam, majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából. Feldíszíthetjük különböző cukorkákkal.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), pontosan tíz percig sütjük őket. Tíz perc, semmiképpen sem több! Nekem most 8 perc alatt megsültek!
Amikor kihűltek megdíszítjük.
Máz: a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk kanalanként a porcukrot és a citromlevet, szép fényesre verjük.

Tálalás

250 db lett belőle.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom, nagyon puha, kiadós igazán jó mézeskalács recept!
Bögrés mézeskalács Bögrés mézeskalács Bögrés mézeskalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!