Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Borított almás

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 db tojás
20 dkg liszt
20 dkg cukor
1 dl víz
1 dl étolaj

Krém:

0,5 dl tej
20 dkg porcukor
1 margarin

Csokimáz:

1 tábla étcsokoládé
3-4 ek. étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

1 kg almát karikákra szeletelünk, a sütőt 180 fokra melegítjük. Közepes nagyságú tepsit alufóliával kibélelünk.
1 ek. cukrozatlan kakaóport a tészta másik feléhez előkészítünk.

Elkészítés

A tepsit alufóliával kibéleljük, rárakjuk a fölszeletelt almakarikákat ráöntjük a tészta felét, a másik feléhez tesszük az 1 ek. kakaóport, megsütjük, közben tejjel pudingporból pudingot készítünk, majd kihűtjük. A margarint összekeverjük a cukorral, és a kihűlt pudinggal. A kihűlt tésztát kiborítjuk, így az almás része lesz fölül. Krémmel megkenjük, csokimázzal bevonjuk.

Tárolás

Hűtőben.
Borított almás

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!