Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bounty szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 tojás
10 dkg margarin

Kókuszos töltelékhez:

6 tojásfehérje
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék

Sárga krémhez:

6 tojássárgája
3 evőkanál liszt
3 dl tej
10 dkg margarin
15 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport, a tojást, majd összegyúrjuk. Kettéosztjuk a tésztát, melyből két egyforma méretű lapot nyújtunk. Az egyiket kikent tepsibe terítjük.
A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot, végül a kókuszt. A tepsiben lévő lapra kenjük, a másik tésztalappal beterítjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
A tojássárgájákat liszttel keverjük el és tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, porcukorral habosra kevert margarinnal összedolgozzuk. A sárga krémet a tésztára kenjük, végül a felolvasztott tortabevonót elsimítjuk a tetején.
Bounty szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!