Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Briós

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Briós

50 dkg liszt
5 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
3 db tojssárgája
csipet só

Lekenéshez:

1 db tojás
3 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szokásos módon elkészítem a kelt tésztát. Miután megkelt, átgyúrom, majd 32 darabra vágom. A darabokat egyesével 15 cm-es rudakká sodrom. A képek között van egy kis segítség, hogy hogyan kell befonni a rudakat!
Miután megformáztam a briósokat, tepsibe helyezem őket, és megkenem kevés vízzel felvert tojással. Ezután még kb. 40 percig kelesztem.
Újra megkenem a tojással, rászórom a cukrot, és 15-20 perc alatt (210°-on) megsütöm.

Tálalás

Ebből a mennyiségből 16 darab közepes méretű briós készült.

Tárolás

Egy-két napnál tovább nem érdemes tárolni, mint általában a kelt tésztás sütiket.

Alternatív elkészítés

Ha nem akarod, hogy a cukor teljesen karamellizálódjon, érdemes a sütés vége előtt rászórni, kb. 5 perccel. :)
Briós Briós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!