
Brünni torta


Hozzávalók
Csokis piskóta kerek:
Négyzetes piskóta:
Krém:
Máz:
Elkészítés
Előkészítés
Gáztepsit kibélelünk sütőpapírral.
Elkészítés
A sárga piskóta hozzávalóiból is a szokott módon piskótatésztát készítünk és gáztepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 20-22 perc alatt, majd hűlni hagyjuk. A tejben a pudingot megfőzzük a vaníliás cukorral és felolvasztjuk benne a csokoládét. Félretesszük hűlni és belekeverjük a rumot, majd többször megkeverjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a massza hozzákeverjük a vajas masszához.
A barna piskótát kettévágjuk, megkenjük krémmel. A sárga piskótát megkenjük krémmel és hosszanti irányban 6 csíkra vágjuk. A barna piskóta lap közepétől elkezdjük feltekerni a sárga csíkokat, majd megkenjük a tetejüket krémmel és ráhelyezzük a másik barna lapot. A torta oldalát is bekenjük krémmel és szeletelt mandulával megszórjuk.
Máz: a csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és a torta tetejére kenjük, a fehér olvasztott csokival csíkokat húzunk rá és fogpiszkálóval elhúzzuk, tetszés szerint díszítjük.
Alternatív elkészítés




Brünni torta
Hozzávalók
Csokis piskóta kerek:
Négyzetes piskóta:
Krém:
Máz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Gáztepsit kibélelünk sütőpapírral.
Elkészítés
A sárga piskóta hozzávalóiból is a szokott módon piskótatésztát készítünk és gáztepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 20-22 perc alatt, majd hűlni hagyjuk. A tejben a pudingot megfőzzük a vaníliás cukorral és felolvasztjuk benne a csokoládét. Félretesszük hűlni és belekeverjük a rumot, majd többször megkeverjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a massza hozzákeverjük a vajas masszához.
A barna piskótát kettévágjuk, megkenjük krémmel. A sárga piskótát megkenjük krémmel és hosszanti irányban 6 csíkra vágjuk. A barna piskóta lap közepétől elkezdjük feltekerni a sárga csíkokat, majd megkenjük a tetejüket krémmel és ráhelyezzük a másik barna lapot. A torta oldalát is bekenjük krémmel és szeletelt mandulával megszórjuk.
Máz: a csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és a torta tetejére kenjük, a fehér olvasztott csokival csíkokat húzunk rá és fogpiszkálóval elhúzzuk, tetszés szerint díszítjük.
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?