Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Brünni torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis piskóta kerek:

4 tojás
4 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
csipet só

Négyzetes piskóta:

6 tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál étkezési keményítő
csipet só

Krém:

20 dkg étcsokoládé
6 dl tej
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding étcsokoládés
0,5 dl rum
35 dkg vaj
30 dkg porcukor

Máz:

10 dkg étcsokoládé
0,5 dl tejszín
2-3 dkg fehér csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

26 cm kerek torta formát kibéleljük sütőpapírral.
Gáztepsit kibélelünk sütőpapírral.

Elkészítés

A csokis piskóta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, és a kerek torta formában előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk hűlni.
A sárga piskóta hozzávalóiból is a szokott módon piskótatésztát készítünk és gáztepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 20-22 perc alatt, majd hűlni hagyjuk. A tejben a pudingot megfőzzük a vaníliás cukorral és felolvasztjuk benne a csokoládét. Félretesszük hűlni és belekeverjük a rumot, majd többször megkeverjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a massza hozzákeverjük a vajas masszához.
A barna piskótát kettévágjuk, megkenjük krémmel. A sárga piskótát megkenjük krémmel és hosszanti irányban 6 csíkra vágjuk. A barna piskóta lap közepétől elkezdjük feltekerni a sárga csíkokat, majd megkenjük a tetejüket krémmel és ráhelyezzük a másik barna lapot. A torta oldalát is bekenjük krémmel és szeletelt mandulával megszórjuk.
Máz: a csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és a torta tetejére kenjük, a fehér olvasztott csokival csíkokat húzunk rá és fogpiszkálóval elhúzzuk, tetszés szerint díszítjük.

Alternatív elkészítés

Kiadós, szép magas torta lesz belőle és nagyon mutatós és finom!
Brünni torta Brünni torta Brünni torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!