Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Burgonyás kenyér

kb. 20-30 dkg főtt burgonya
50-60 dkg liszt (attól függ, hogy mennyi a krumpli)
2 ek. olaj
2,5 dkg friss élesztő
1 ek. só
2,5 dl víz
csipet aszkorbinsav
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Nálam a burgonya az maradék tört burgonya. Ha törtburgonya van vagy krumplipüré, akkor ezekben már van zsiradék, a margarin vagy ki mivel készíti, de a lényeg, hogy ekkor már nem kell bele pluszban olaj. De ha csak sima, egyszerű sós - főtt burgonyánk van, akkor kell bele az olaj. S nagyon fontos, hogy ne legyen meleg, mert melegen sokkal több lisztet vesz fel!
Szóval egy tálba öntjük a burgonyát, rá a lisztet, olajat, sót, aszkorbinsavat és a langyos vízben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, bedagasztjuk és letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Majd lisztezett felületen kenyeret formázunk belőle, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Letakarjuk, és ismét hagyjuk kb. 1 órát kelni. 200 fokra előmelegített sütőbe teszünk egy lábasba vizet, és így tesszük be a kenyeret és 50-55 percig sütjük. Akkor jó, ha az alja is pirult már. Sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni és alaposan lespricceljük vízzel. Kell neki kb. 1 óra mire kihűl. Nem szabad hideg helyre tenni, szobahőmérsékleten kell kihűteni.

Alternatív elkészítés

Nem gond ha több vagy kevesebb burgonyánk van, a lisztet mindig ehhez képest kell adagolni! A többi hozzávaló mennyiségén nem szükséges változtatni!
Burgonyás kenyér Burgonyás kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!