
Burgonyás kenyér


Hozzávalók
Burgonyás kenyér
Elkészítés
Elkészítés
Szóval egy tálba öntjük a burgonyát, rá a lisztet, olajat, sót, aszkorbinsavat és a langyos vízben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, bedagasztjuk és letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Majd lisztezett felületen kenyeret formázunk belőle, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Letakarjuk, és ismét hagyjuk kb. 1 órát kelni. 200 fokra előmelegített sütőbe teszünk egy lábasba vizet, és így tesszük be a kenyeret és 50-55 percig sütjük. Akkor jó, ha az alja is pirult már. Sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni és alaposan lespricceljük vízzel. Kell neki kb. 1 óra mire kihűl. Nem szabad hideg helyre tenni, szobahőmérsékleten kell kihűteni.
Alternatív elkészítés



Burgonyás kenyér
Hozzávalók
Burgonyás kenyér
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Szóval egy tálba öntjük a burgonyát, rá a lisztet, olajat, sót, aszkorbinsavat és a langyos vízben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, bedagasztjuk és letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Majd lisztezett felületen kenyeret formázunk belőle, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Letakarjuk, és ismét hagyjuk kb. 1 órát kelni. 200 fokra előmelegített sütőbe teszünk egy lábasba vizet, és így tesszük be a kenyeret és 50-55 percig sütjük. Akkor jó, ha az alja is pirult már. Sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni és alaposan lespricceljük vízzel. Kell neki kb. 1 óra mire kihűl. Nem szabad hideg helyre tenni, szobahőmérsékleten kell kihűteni.
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?