Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás-sajtos rúd

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

30 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg főtt áttört burgonya
1 teáskanál só
1 tojássárgája
15 dkg reszelt sajt

Tetejére:

1 tojásfehérje
5 dkg reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Burgonyát megfőzzük,áttörjük és hűlni hagyjuk.A lisztbe belekeverjük a sót.A margarint és reszelt sajtot elmorzsoljuk a liszttel,hozzáadjuk a tojássárgáját és jól összegyúrjuk.Egyórai pihentetés után vékonyra nyújtjuk,megkenjük felvert tojásfehérjével,megszórjuk reszelt sajttal.Derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk.Előmelegített sütőben,közepes hőfokon pirosra sütjük.

Tálalás

Kb. 40 db
Burgonyás-sajtos rúd Burgonyás-sajtos rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!