Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Charlotte torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 db tojás
8 ek. cukor
4 ek. finomliszt
4 ek. rétesliszt

Töltelék:

50 dkg túró
4 dl habtejszín
20 dkg porcukor
1,5 dl tej
Ízlés szerint citromhéj, gyümölcsök
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskóta:
Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájához hozzáadunk annyi evőkanál cukrot, ahány tojásból készítjük a piskótát. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, ahány tojásunk volt. Én 1 egész sütőport bele szoktam tenni a 8 tojáshoz. Ezt a masszát is alaposan kikeverjük. Letisztítjuk a habverőt, majd felverjük a tojásfehérjét. A kemény tojásfehérjét óvatosan beleforgatom a tojássárgájás - cukros-lisztes masszához. Ezt követően előmelegített sütőben megsütöm a piskótát. Lehet sütőpapíron sütni, vagy a tepsit kivajazva, kilisztezve.
A kész piskótát még melegen egy vizes konyharuhára borítjuk, és óvatosan feltekerjük tekercsnek. Ha kihűlt, lekvárral megkenjük, és újra feltekerjük. Én barackos-túrós ízesítéssel készítettem a tortát, ezért vettem direkt baracklekvárt, de bármilyen lekvár megfelel, csak szerintem ne legyen túl folyós azért. Kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk a piskótatekercset. De mielőtt felvágnánk a piskótát, ki kell bélelni egy mélyebb tálat folpackkal (frissentartó fólia). A piskótatekercsből vágott szeletekkel szépen ki kell bélelni a tálat.
Töltelék:
A túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük. A zselatint a tejben feloldjuk, mikor összeállt langyosra melegítem, amikor már majdnem kihűlt, de még nem szilárdult meg, akkor a felvert habtejszínhez kell keverni úgy, hogy először csak 2-3 evőkanál tejszínnel keverjük össze, majd úgy adjuk a teljes habtejszín-mennyiséghez. Ezt követően a tejszínt a túróhoz adjuk, óvatosan, de alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a gyümölcsöt.
A túrós-tejszínes masszát beleöntjük a piskótatekerccsel kibélelt tálba, hűtőben hagyjuk kb. fél órát-1 órát dermedni, majd a tál tetejét is kirakjuk piskótatekerccsel. Kb. 1 éjszakára hagyjuk a hűtőben állni. Fogyasztás előtt óvatosan ráborítjuk egy nagy süteményes tálra, és óvatosan lehúzzuk róla a folpack-ot.
Charlotte torta Charlotte torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!