Cirtommázas tündérkekszek
Hozzávalók
Cirtommázas tündérkekszek
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Tésztává gyúrjuk, cipót formálunk belőle, majd fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük fél órára.
Ezt követően diónyi gombócokat készítünk belőle, ezeket ellapítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, és 180°C -on 10 perc alatt megsütjük.
A díszítésnél a porcukorhoz annyi citromlevet adunk, hogy jó sűrű, krémes, de kenhető legyen.
Ezzel kenjük meg a kihűlt kekszeket, megszórjuk a cukorgyöngyökkel, és megvárjuk, hogy megdermedjen a máz.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Jó étvágyat kívánok :))
Cirtommázas tündérkekszek
Hozzávalók
Cirtommázas tündérkekszek
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Tésztává gyúrjuk, cipót formálunk belőle, majd fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük fél órára.
Ezt követően diónyi gombócokat készítünk belőle, ezeket ellapítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, és 180°C -on 10 perc alatt megsütjük.
A díszítésnél a porcukorhoz annyi citromlevet adunk, hogy jó sűrű, krémes, de kenhető legyen.
Ezzel kenjük meg a kihűlt kekszeket, megszórjuk a cukorgyöngyökkel, és megvárjuk, hogy megdermedjen a máz.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Jó étvágyat kívánok :))
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?