Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citrom torta (Joghurtos)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Citromos piskóta:

6 tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor
pici citrom reszelt héja

Krém:

1 kisebb citrom
1 tojás
12 dkg cukor
1 kk. vanília aroma
3 dkg margarin
30 dkg citrom vagy vaníliás joghurt (vagy natúr)
1,5 dl tejszín (Hulala)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A piskótát kisütjük, én dupla adagból készítettem, a krémet is duplájára emeltem.

Elkészítés

Citrom héját reszelni, levét kifacsarni, habverővel elkeverni, a tojást a cukorral és az aromával. Margarint felolvasztani, tűzről levenni, bele a citrom leve, héja. Kézi habverővel folyamatosan keverni, bele a cukros tojásos keveréket visszatenni a tűzre, és addig kavarni, míg be nem sűrűsödik! Ha sűrű, tűzről levenni, és bele a joghurtot. Ha kihűlt, bele a kemény habbá vert hulalát.(Ha még így is túl híg, zselatint melegíteni, és azt bele, ha langyosra hűlt) Ezzel a krémmel tölteni, a tortát. Picit hagyni a külső felületre, majd tejszínhabbal díszíteni!

Tárolás

hűtőben

Alternatív elkészítés

Egyszerű és nagyon finom torta!
Citrom torta (Joghurtos)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
105 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!