Citromos holdacskák
Hozzávalók
Citromos holdacskák
40 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. Dr. Oetker Sütőpor
25 dkg rama
8 db tojás
1 citrom lereszelt héja és leve
Mázhoz:
30 dkg porcukor
1 citrom leve
1-2 evőkanál víz (elhagyható)
Elkészítés
Elkészítés
A 8 db tojássárgáját, a vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzá adjuk a reszelt citromhéjat, és a citrom levét is. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt a piskóta, leöntjük a mázzal, amit a következő módon készítünk:
A cukrot a citromlével addig keverjük, míg szép sima, egynemű nem lesz. Rákenjük a tésztára, majd hold alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt a piskóta, leöntjük a mázzal, amit a következő módon készítünk:
A cukrot a citromlével addig keverjük, míg szép sima, egynemű nem lesz. Rákenjük a tésztára, majd hold alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
Alternatív elkészítés
A kimaradt piskótához főztem pudingot és leöntöttem vele, így nem maradt ki. :)))
Kedvencnek jelölöm
Citromos holdacskák
Hozzávalók
Citromos holdacskák
40 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. Dr. Oetker Sütőpor
25 dkg rama
8 db tojás
1 citrom lereszelt héja és leve
Mázhoz:
30 dkg porcukor
1 citrom leve
1-2 evőkanál víz (elhagyható)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A 8 db tojássárgáját, a vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzá adjuk a reszelt citromhéjat, és a citrom levét is. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt a piskóta, leöntjük a mázzal, amit a következő módon készítünk:
A cukrot a citromlével addig keverjük, míg szép sima, egynemű nem lesz. Rákenjük a tésztára, majd hold alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt a piskóta, leöntjük a mázzal, amit a következő módon készítünk:
A cukrot a citromlével addig keverjük, míg szép sima, egynemű nem lesz. Rákenjük a tésztára, majd hold alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
Alternatív elkészítés
A kimaradt piskótához főztem pudingot és leöntöttem vele, így nem maradt ki. :)))
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?