Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos holdacskák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Citromos holdacskák

40 dkg cukor
20 dkg liszt
25 dkg rama
8 db tojás
1 citrom lereszelt héja és leve

Mázhoz:

30 dkg porcukor
1 citrom leve
1-2 evőkanál víz (elhagyható)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A 8 db tojássárgáját, a vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzá adjuk a reszelt citromhéjat, és a citrom levét is. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt a piskóta, leöntjük a mázzal, amit a következő módon készítünk:
A cukrot a citromlével addig keverjük, míg szép sima, egynemű nem lesz. Rákenjük a tésztára, majd hold alakú szaggatóval kiszaggatjuk.

Alternatív elkészítés

A kimaradt piskótához főztem pudingot és leöntöttem vele, így nem maradt ki. :)))
Citromos holdacskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!