Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos kuglóf mentás cukorral

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

20 dkg liszt
7 dkg kukoricaliszt
csipet só
25 dkg kristálycukor
2 citrom reszelt héja
fél citrom leve
5 tojás
2 dl natúr joghurt
18 dkg margarin olvasztva

Mentás cukor:

1 evőkanál kristálycukor
5-6 levél menta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy kuglófformát kikenünk margarinnal, kilisztezzük. A sütőt előmelegítjük 175°C fokra. A liszteket elkeverjük a sütőporral és a sóval. A cukrot nagy keverőtálba tesszük, belereszeljük a citromok héját, majd az ujjaink segítségével jól összedolgozzuk, hogy a cukor felvegye a héjból kioldódó olajat, nedvességet. Hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot és a citromlevet, alaposan kikeverjük a masszát. A száraz hozzávalókat is beleforgatjuk. A felolvasztott margarint hagyjuk kihűlni, majd a masszába forgatjuk. A lágy, fényes tésztát az előkészített formába öntjük és a forró sütőbe tesszük és 25-35 percig sütjük (sütőtől függ). Tűpróbával ellenőrizzük. Kivesszük a sütőből, 5 percig hagyjuk pihenni, majd kiborítjuk a formából, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A mentás cukorhoz a cukrot a mentával késes aprítógépbe addig aprítjuk, amíg eggyé válik a cukor és a menta, így zöld cukrot kapunk. Majd a kuglóf tetejére szórjuk.

Alternatív elkészítés

A kuglófhoz menta vagy csokoládé fagyi kiválóan illik.
Citromos kuglóf mentás cukorral

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!