Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos pitetortácska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

22 dkg liszt
14 dkg vaj
2 csipet só
6 dkg cukor
2 tojássárgája
2 ek. tejföl

Valamint:

4 zöldcitrom (lime)
10 dkg cukor
4 tojás
7 evőkanál tejszín
1 evőkanál liszt
1 citrom reszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

23 cm-es átmérőjű piteforma kell hozzá, aminek a belsejét ki lehet venni.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk géppel, és 3 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk akkorára, hogy egy piteformát ki tudjunk bélelni vele, majd a széleit nyújtófával levágjuk, és villával megszurkáljuk. A citrom levét kifacsarjuk, majd a tejszínt a cukorral, és a tojásokkal, meg a citromlével összekeverjük, és az 1 citromhéját is reszeljük bele. A tortát 10 percig elősütjük 180 fokon, majd ha kissé kihűlt a citromos keveréket beleöntjük, és 160 fokon 30 percig sütjük.

Tálalás

8 szelet. Frissen finom.

Tárolás

Hűtőben 1 nap.

Alternatív elkészítés

A tetejét is megszórhatjuk cukorral, és szeletelve tálaljuk.
Citromos pitetortácska Citromos pitetortácska Citromos pitetortácska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
122 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!