
Citromos szelet


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
Elkészítjük a krémet. A lisztet a tejjel simára keverjük, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral és citrom reszelt héjával és levével összekeverjük, majd a kihűlt krémbe dolgozzuk. Ezzel a krémmel kenjük a lapokat. Tetejét porcukorral meghintjük.
Alternatív elkészítés






Citromos szelet
Hozzávalók
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Elkészítjük a krémet. A lisztet a tejjel simára keverjük, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral és citrom reszelt héjával és levével összekeverjük, majd a kihűlt krémbe dolgozzuk. Ezzel a krémmel kenjük a lapokat. Tetejét porcukorral meghintjük.
Alternatív elkészítés





Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?