Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos-tejszínes torta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

3 tojás
3 ek. cukor
3 ek. liszt

Krém:

5 dl tejszín
5 dl tejföl
15 dkg kristálycukor
3 db citrom
15 db babapiskóta

Díszíteni:

3 db citrom
2 dl tejszín
citromfű
fehér cukorgyöngy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy csatos 32 cm átmérőjű tortaformát kikenünk és kilisztezünk.

Elkészítés

A piskótát megsütjük, kihűtjük. A formát elmossuk és visszarakjuk bele a piskótát.
A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, majd mikróban felolvasztjuk és langyosra hűtjük.
A tejfölt egy nagyobb tálba borítjuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a citromok levét és reszelt héját. Alaposan elkeverjük és hozzáöntjük a zselatint, végül a felvert tejszínhabot is belefogatjuk. A krém felét a piskótára öntjük, kirakjuk babapiskótával, majd a maradék krémet ráöntjük.
1-2 órára hűtőbe tesszük, míg a krém megdermed, majd tejszínhabbal, citrommal, citromfűvel és cukorgyönggyel díszítjük.
Citromos-tejszínes torta Citromos-tejszínes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!