Citromos-tejszínes torta
Hozzávalók
Piskóta:
3 tojás
3 ek. cukor
3 ek. liszt
1 kk. Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
5 dl tejszín
5 dl tejföl
1 cs. Dr. Oetker Őrölt Zselatin
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
15 dkg kristálycukor
3 db citrom
15 db babapiskóta
Díszíteni:
3 db citrom
2 dl tejszín
citromfű
fehér cukorgyöngy
Elkészítés
Előkészítés
Egy csatos 32 cm átmérőjű tortaformát kikenünk és kilisztezünk.
Elkészítés
A piskótát megsütjük, kihűtjük. A formát elmossuk és visszarakjuk bele a piskótát.
A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, majd mikróban felolvasztjuk és langyosra hűtjük.
A tejfölt egy nagyobb tálba borítjuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a citromok levét és reszelt héját. Alaposan elkeverjük és hozzáöntjük a zselatint, végül a felvert tejszínhabot is belefogatjuk. A krém felét a piskótára öntjük, kirakjuk babapiskótával, majd a maradék krémet ráöntjük.
1-2 órára hűtőbe tesszük, míg a krém megdermed, majd tejszínhabbal, citrommal, citromfűvel és cukorgyönggyel díszítjük.
A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, majd mikróban felolvasztjuk és langyosra hűtjük.
A tejfölt egy nagyobb tálba borítjuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a citromok levét és reszelt héját. Alaposan elkeverjük és hozzáöntjük a zselatint, végül a felvert tejszínhabot is belefogatjuk. A krém felét a piskótára öntjük, kirakjuk babapiskótával, majd a maradék krémet ráöntjük.
1-2 órára hűtőbe tesszük, míg a krém megdermed, majd tejszínhabbal, citrommal, citromfűvel és cukorgyönggyel díszítjük.
Kedvencnek jelölöm
Citromos-tejszínes torta
Hozzávalók
Krém:
5 dl tejszín
5 dl tejföl
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
15 dkg kristálycukor
3 db citrom
15 db babapiskóta
Díszíteni:
3 db citrom
2 dl tejszín
citromfű
fehér cukorgyöngy
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Egy csatos 32 cm átmérőjű tortaformát kikenünk és kilisztezünk.
Elkészítés
A piskótát megsütjük, kihűtjük. A formát elmossuk és visszarakjuk bele a piskótát.
A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, majd mikróban felolvasztjuk és langyosra hűtjük.
A tejfölt egy nagyobb tálba borítjuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a citromok levét és reszelt héját. Alaposan elkeverjük és hozzáöntjük a zselatint, végül a felvert tejszínhabot is belefogatjuk. A krém felét a piskótára öntjük, kirakjuk babapiskótával, majd a maradék krémet ráöntjük.
1-2 órára hűtőbe tesszük, míg a krém megdermed, majd tejszínhabbal, citrommal, citromfűvel és cukorgyönggyel díszítjük.
A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, majd mikróban felolvasztjuk és langyosra hűtjük.
A tejfölt egy nagyobb tálba borítjuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a citromok levét és reszelt héját. Alaposan elkeverjük és hozzáöntjük a zselatint, végül a felvert tejszínhabot is belefogatjuk. A krém felét a piskótára öntjük, kirakjuk babapiskótával, majd a maradék krémet ráöntjük.
1-2 órára hűtőbe tesszük, míg a krém megdermed, majd tejszínhabbal, citrommal, citromfűvel és cukorgyönggyel díszítjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?