Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos töltött keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Citromos töltött keksz

40 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 bio citrom leve és reszelt héja

Krém hozzávalói:

15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összemorzsolom és simára összegyúrom. Lisztezett gyúródeszkán kb. 5 mm-esre kinyújtom, kiszaggatom, sütőpapíros sütőlapra rakom, 170-180 fokos sütőben 15 perc alatt kisütöm.
A krémhez a porcukrot a vajjal és a citromlevével simára, habosra kikeverem.
A kisült, kihűlt korongot - minden másodikat - a krémmel megtöltöm, egy korongot ráteszek. Máris fogyasztható finom, ropogós, citromos kekszek.

Tálalás

35-40 db
Citromos töltött keksz Citromos töltött keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!