Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

5 tojás
10 dkg cukor
13 dkg liszt
fél dl étolaj
fél dl víz
1 citrom leve és reszelt héja

A krém hozzávalói:

6 dl tej
1 cs. citromos pudingpor
3 ek. cukor
3 dl tejszín

A tetejére:

2 tojásfehérje
15 dkg cukor
1 citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 4 deka cukorral felverem. A többi hozzávalókat a liszt és sütőpor kivételével, a tojássárgájához adom. Ezt a sárga masszát habosra kikeverem, és a tojásfehérjével óvatosan összekeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet és kikent tortaformába öntöm. 160 fokon megsütöm. Amikor kisült és kihűlt 3 egyforma lapba felvágom. A következő krémet teszem rá.
A tejszínt 4 deka porcukorral habbá verem. A tejből, pudingból és cukorból a szokásos eljárással pudingot főzök. A zselatint fél deci langyos vízben kikevertem és a pudinghoz kevertem. Langyosra kihűtöttem, ekkor adtam hozzá a felvert tejszínhabot. Ezzel a krémmel a lapokat megtöltöttem. Az alsó lapot visszatettem a tortaformába és így töltöttem meg a tortát.
1-2 órát hidegre tettem. Amikor már megdermedt a torta leveszem a karimát és bevonom. A tojásfehérjét gőz felett a cukorral és citrommal keményre felverem.
Díszítő zsák és cső segítségével feldíszítettem.
Citromos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!