Citromos túró torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszíteni:
Elkészítés
Elkészítés
A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, mikróban felolvasztjuk és langyosra hűtjük. A túrót villával kicsit összetörjük, hozzászórjuk a vaníliás cukrot, porcukrot. Belereszeljük a citromok héját, belefacsarjuk a levét, öntünk hozzá 1 dl tejszínt és robotgéppel keverünk rajta. A zselatint hozzáöntjük a túrós keverékhez, a megmaradt 6 dl tejszínt kemény habbá verjük és azt is beleforgatjuk. Gyorsan betöltjük a krémmel a lapokat, mielőtt a zselatin megszilárdul.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük és körbekenjük vele a tortát. Kidíszítjük tejszínhabbal, citrommal, citromfűvel és cukorgyönggyel.
Citromos túró torta
Hozzávalók
Krém:
Díszíteni:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, mikróban felolvasztjuk és langyosra hűtjük. A túrót villával kicsit összetörjük, hozzászórjuk a vaníliás cukrot, porcukrot. Belereszeljük a citromok héját, belefacsarjuk a levét, öntünk hozzá 1 dl tejszínt és robotgéppel keverünk rajta. A zselatint hozzáöntjük a túrós keverékhez, a megmaradt 6 dl tejszínt kemény habbá verjük és azt is beleforgatjuk. Gyorsan betöltjük a krémmel a lapokat, mielőtt a zselatin megszilárdul.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük és körbekenjük vele a tortát. Kidíszítjük tejszínhabbal, citrommal, citromfűvel és cukorgyönggyel.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?