Citromos túró torta
Hozzávalók
Piskóta:
15 tojás
15 ek. cukor
15 ek. liszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
1 kg túró
1 cs. Dr. Oetker Őrölt zselatin
2 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
3 citrom
25-30 dkg porcukor (ízlés szerint)
7 dl tejszín
Díszíteni:
3 dl tejszín
citrom
citromfű
cukorgyöngy
Elkészítés
Elkészítés
A piskótát megsütjük, kihűtjük, és 4 lapra vágjuk.
A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, mikróban felolvasztjuk és langyosra hűtjük. A túrót villával kicsit összetörjük, hozzászórjuk a vaníliás cukrot, porcukrot. Belereszeljük a citromok héját, belefacsarjuk a levét, öntünk hozzá 1 dl tejszínt és robotgéppel keverünk rajta. A zselatint hozzáöntjük a túrós keverékhez, a megmaradt 6 dl tejszínt kemény habbá verjük és azt is beleforgatjuk. Gyorsan betöltjük a krémmel a lapokat, mielőtt a zselatin megszilárdul.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük és körbekenjük vele a tortát. Kidíszítjük tejszínhabbal, citrommal, citromfűvel és cukorgyönggyel.
A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, mikróban felolvasztjuk és langyosra hűtjük. A túrót villával kicsit összetörjük, hozzászórjuk a vaníliás cukrot, porcukrot. Belereszeljük a citromok héját, belefacsarjuk a levét, öntünk hozzá 1 dl tejszínt és robotgéppel keverünk rajta. A zselatint hozzáöntjük a túrós keverékhez, a megmaradt 6 dl tejszínt kemény habbá verjük és azt is beleforgatjuk. Gyorsan betöltjük a krémmel a lapokat, mielőtt a zselatin megszilárdul.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük és körbekenjük vele a tortát. Kidíszítjük tejszínhabbal, citrommal, citromfűvel és cukorgyönggyel.
Kedvencnek jelölöm
Citromos túró torta
Hozzávalók
Krém:
1 kg túró
2 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
3 citrom
25-30 dkg porcukor (ízlés szerint)
7 dl tejszín
Díszíteni:
3 dl tejszín
citrom
citromfű
cukorgyöngy
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskótát megsütjük, kihűtjük, és 4 lapra vágjuk.
A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, mikróban felolvasztjuk és langyosra hűtjük. A túrót villával kicsit összetörjük, hozzászórjuk a vaníliás cukrot, porcukrot. Belereszeljük a citromok héját, belefacsarjuk a levét, öntünk hozzá 1 dl tejszínt és robotgéppel keverünk rajta. A zselatint hozzáöntjük a túrós keverékhez, a megmaradt 6 dl tejszínt kemény habbá verjük és azt is beleforgatjuk. Gyorsan betöltjük a krémmel a lapokat, mielőtt a zselatin megszilárdul.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük és körbekenjük vele a tortát. Kidíszítjük tejszínhabbal, citrommal, citromfűvel és cukorgyönggyel.
A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, mikróban felolvasztjuk és langyosra hűtjük. A túrót villával kicsit összetörjük, hozzászórjuk a vaníliás cukrot, porcukrot. Belereszeljük a citromok héját, belefacsarjuk a levét, öntünk hozzá 1 dl tejszínt és robotgéppel keverünk rajta. A zselatint hozzáöntjük a túrós keverékhez, a megmaradt 6 dl tejszínt kemény habbá verjük és azt is beleforgatjuk. Gyorsan betöltjük a krémmel a lapokat, mielőtt a zselatin megszilárdul.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük és körbekenjük vele a tortát. Kidíszítjük tejszínhabbal, citrommal, citromfűvel és cukorgyönggyel.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?