Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromtorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 egész tojás
6 evőkanál por- vagy kristálycukor
6 evőkanál rétesliszt
késhegynyi szódabikarbóna, vagy fél cs. Dr. Oetker Sütőpor

Krém:

3-4 evőkanál citrom- vagy narancslikőr(elhagyható)
4 dl tej
1 citrom
4 tojássárgája
20 dkg cukor
30 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy kb. 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Piskóta:
Ha kristálycukorral készítjük, akkor a lisztet púpozottabban mérjük (én porcukorral készítem).
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét jól felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amellyel tovább verjük, míg fényes lesz. Hozzáadjuk egyenként a sárgáját, amivel szintén még keverjük. Végül lassan fakanállal hozzáadagoljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Tortaformába öntjük. Kb. 30 percig, ill. tűpróbáig sütjük 180 fokon.
Krém:
A tejet a pudingporral, a citrom héjával és levével, a tojássárgájával meg a cukorral összedolgozzuk. Kis lángon sűrűre főzzük.
A margarint habosra keverjük, majd a kihűlt krémet apránként hozzáadagoljuk.
A piskótát felvágjuk két vagy három lapra, majd a likőrrel meglocsoljuk, megkenjük a krém harmadával, a maradék krémmel pedig díszítjük.

Tálalás

16 szelet.

Tárolás

Hűtőben tárolandó.
Citromtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!