Császármorzsa
Hozzávalók
Császármorzsa
Elkészítés
Elkészítés
Ha letelt az óra kettéválasztjuk a tojásokat és először a fehérjét kemény habbá verjük 1 vaníliás cukorral, ezután a sárgáját a 20 dkg cukorral és a két vaníliás cukorral habosra keverjük, és ha kész hozzáadjuk a lisztes búzadarás tejhez, jól összekeverjük és aztán a kemény habot is belekeverjük.
Egy serpenyőbe felolvasztunk 10 dkg vajat és ráöntjük a masszánkat és sütjük, nekem egy idő után nagyon leragadt ezért elővettem egy másik serpenyőt, amibe szintén 10 dkg vajat felolvasztottam és ebbe sütöttem tovább.
40-45 percig sütöttem, míg némelyik picit enyhén megpirult.
Még melegen megszórtam porcukorral.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Császármorzsa
Hozzávalók
Császármorzsa
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha letelt az óra kettéválasztjuk a tojásokat és először a fehérjét kemény habbá verjük 1 vaníliás cukorral, ezután a sárgáját a 20 dkg cukorral és a két vaníliás cukorral habosra keverjük, és ha kész hozzáadjuk a lisztes búzadarás tejhez, jól összekeverjük és aztán a kemény habot is belekeverjük.
Egy serpenyőbe felolvasztunk 10 dkg vajat és ráöntjük a masszánkat és sütjük, nekem egy idő után nagyon leragadt ezért elővettem egy másik serpenyőt, amibe szintén 10 dkg vajat felolvasztottam és ebbe sütöttem tovább.
40-45 percig sütöttem, míg némelyik picit enyhén megpirult.
Még melegen megszórtam porcukorral.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?