Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Császármorzsa

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Császármorzsa

1/4 l búzadara
1/4 l liszt
1/2 liter tej
4 egész tojás
5 dkg cukor
csipet só
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
3-4 evőkanál olaj
Finom lekvár (bármilyen)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A búzadarát, a lisztet, a tejet, a cukrot és vaníliát, sót, mazsolát összekeverjük habverővel, 2- 3 órát állni hagyjuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és gyengéden beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.
Felforrósított olajba öntjük és hagyjuk, hogy szép pirosra süljön az alja, majd lapáttal többször megforgatjuk és darabokra tördeljük, majd 10 -15 percre sütőbe toljuk, és többször megkeverjük.

Tálalás

Porcukorral meghintve, finom lekvárral tálaljuk.
Császármorzsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!