Zserbó vaníliafagylalt
Hozzávalók
Zserbó vaníliafagylalthoz:
75 g dióbél
150 g sárgabarack
50 g étcsokoládé
200 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Fagylaltpor vaníliás
Elkészítés
Előkészítés:
A diót durvára vágjuk, és egy bevont serpenyőben rázogatva kissé megpirítjuk, majd azonnal egy tányérra tesszük, és hagyjuk kihűlni. A sárgabarackot megmossuk, felezzük, magját eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk. Az étcsokoládét durvára aprítjuk.
Elkészítés:
Fagylalt:
A kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Ezután belekeverjük a diót, a barackot és a csokoládét.
A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Tálalás:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk, azonnal tálaljuk.
A kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Ezután belekeverjük a diót, a barackot és a csokoládét.
A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Tálalás:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk, azonnal tálaljuk.
Tipp:
Aszalt sárgabarackkal is elkészíthetjük a fagylaltot.
Kedvencnek jelölöm
Zserbó vaníliafagylalt
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Zserbó vaníliafagylalthoz:
75 g dióbél
150 g sárgabarack
50 g étcsokoládé
200 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Fagylaltpor vaníliás
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A diót durvára vágjuk, és egy bevont serpenyőben rázogatva kissé megpirítjuk, majd azonnal egy tányérra tesszük, és hagyjuk kihűlni. A sárgabarackot megmossuk, felezzük, magját eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk. Az étcsokoládét durvára aprítjuk.
Elkészítés:
Fagylalt:
A kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Ezután belekeverjük a diót, a barackot és a csokoládét.
A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Tálalás:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk, azonnal tálaljuk.
A kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Ezután belekeverjük a diót, a barackot és a csokoládét.
A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Tálalás:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk, azonnal tálaljuk.
Tipp:
Aszalt sárgabarackkal is elkészíthetjük a fagylaltot.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?