Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó vaníliafagylalt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Zserbó vaníliafagylalthoz:

75 g dióbél
150 g sárgabarack
50 g étcsokoládé
200 ml hideg tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A diót durvára vágjuk, és egy bevont serpenyőben rázogatva kissé megpirítjuk, majd azonnal egy tányérra tesszük, és hagyjuk kihűlni. A sárgabarackot megmossuk, felezzük, magját eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk. Az étcsokoládét durvára aprítjuk.

Elkészítés:

Fagylalt:
A kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Ezután belekeverjük a diót, a barackot és a csokoládét.
A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.

Tálalás:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk, azonnal tálaljuk.

Tipp:

Aszalt sárgabarackkal is elkészíthetjük a fagylaltot.
Zserbó vaníliafagylalt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!