Csavart baconos stangli
Hozzávalók
8 darabhoz:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
10 dkg szeletelt bacon
1-2 kk. mustár, vagy ketchup
2 marék sajt (reszelt, kemény)
1 db tojás
Valamint:
egész kömény
szezámmag
Elkészítés
Elkészítés
A tésztát kicsomagoljuk, sütőpapíron egy keveset nyújtunk rajta, hogy vékonyabb legyen.
A tojást kettéválasztjuk. Kb. 1 evőkanál tojásfehérjében elkeverjük a mustárt, a tésztát lekenjük, és sajttal meghintjük. A bacont sorban ráfektetjük, közöttük kis hézagot hagyunk. A tésztát középen elfelezzük, majd a bacon-ok között is feldaraboljuk.
Egyenként, a két végétől kezdve ellentétes irányban megcsavarjuk a tésztákat, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A tojássárgáját pici vízzel elkeverjük, lekenjük a tésztát, meghintjük köménnyel, szezámmaggal.
Kb. 20 percre hideg helyre tesszük, közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd kb. 15 perc alatt megsütjük.
A tojást kettéválasztjuk. Kb. 1 evőkanál tojásfehérjében elkeverjük a mustárt, a tésztát lekenjük, és sajttal meghintjük. A bacont sorban ráfektetjük, közöttük kis hézagot hagyunk. A tésztát középen elfelezzük, majd a bacon-ok között is feldaraboljuk.
Egyenként, a két végétől kezdve ellentétes irányban megcsavarjuk a tésztákat, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A tojássárgáját pici vízzel elkeverjük, lekenjük a tésztát, meghintjük köménnyel, szezámmaggal.
Kb. 20 percre hideg helyre tesszük, közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd kb. 15 perc alatt megsütjük.
Kedvencnek jelölöm
Csavart baconos stangli
Hozzávalók
8 darabhoz:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
10 dkg szeletelt bacon
1-2 kk. mustár, vagy ketchup
2 marék sajt (reszelt, kemény)
1 db tojás
Valamint:
egész kömény
szezámmag
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztát kicsomagoljuk, sütőpapíron egy keveset nyújtunk rajta, hogy vékonyabb legyen.
A tojást kettéválasztjuk. Kb. 1 evőkanál tojásfehérjében elkeverjük a mustárt, a tésztát lekenjük, és sajttal meghintjük. A bacont sorban ráfektetjük, közöttük kis hézagot hagyunk. A tésztát középen elfelezzük, majd a bacon-ok között is feldaraboljuk.
Egyenként, a két végétől kezdve ellentétes irányban megcsavarjuk a tésztákat, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A tojássárgáját pici vízzel elkeverjük, lekenjük a tésztát, meghintjük köménnyel, szezámmaggal.
Kb. 20 percre hideg helyre tesszük, közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd kb. 15 perc alatt megsütjük.
A tojást kettéválasztjuk. Kb. 1 evőkanál tojásfehérjében elkeverjük a mustárt, a tésztát lekenjük, és sajttal meghintjük. A bacont sorban ráfektetjük, közöttük kis hézagot hagyunk. A tésztát középen elfelezzük, majd a bacon-ok között is feldaraboljuk.
Egyenként, a két végétől kezdve ellentétes irányban megcsavarjuk a tésztákat, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A tojássárgáját pici vízzel elkeverjük, lekenjük a tésztát, meghintjük köménnyel, szezámmaggal.
Kb. 20 percre hideg helyre tesszük, közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd kb. 15 perc alatt megsütjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?