Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csavart baconos stangli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darabhoz:

10 dkg szeletelt bacon
1-2 kk. mustár, vagy ketchup
2 marék sajt (reszelt, kemény)
1 db tojás

Valamint:

egész kömény
szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztát kicsomagoljuk, sütőpapíron egy keveset nyújtunk rajta, hogy vékonyabb legyen.
A tojást kettéválasztjuk. Kb. 1 evőkanál tojásfehérjében elkeverjük a mustárt, a tésztát lekenjük, és sajttal meghintjük. A bacont sorban ráfektetjük, közöttük kis hézagot hagyunk. A tésztát középen elfelezzük, majd a bacon-ok között is feldaraboljuk.
Egyenként, a két végétől kezdve ellentétes irányban megcsavarjuk a tésztákat, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A tojássárgáját pici vízzel elkeverjük, lekenjük a tésztát, meghintjük köménnyel, szezámmaggal.
Kb. 20 percre hideg helyre tesszük, közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd kb. 15 perc alatt megsütjük.
Csavart baconos stangli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!