Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csavart pizzás rúd

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csavart pizzás rúd

15-15 dkg sima és teljeskiőrlésű liszt
3 ek. olaj
1,5 dl víz
2 dkg élesztő
cukor

Továbbá:

1 tojás
magok
Pizzakrém
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztős langyos vízben felfuttatjuk, és a tojás és a magokon kívül lágy tésztát dagasztunk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Szögletesre kinyújtjuk, lekenjük pizzakrémmel. Összehajtjuk, lekenjük tojással, megszórjuk magokkal, kissé bele is nyomkodjuk. Megfordítjuk a másik oldalára, azt is lekenjük tojással és megszórjuk magokkal. Felcsíkozzuk, kb. 2 cm szélesre, és megcsavarjuk. Tepsibe tesszük és 200 fokon 12 percig sütjük.

Tálalás

Tízóraira, uzsonnára vagy buliba, gyerekzsúrra tökéletes. Kb. 4 -6 főre elegendő ez a mennyiség, de annyira finom, hogy mi mindig dupla adagot készítünk.

Alternatív elkészítés

Én lenmagot és napraforgómagot szoktam használni. Ha dupla adagot készítesz akkor nyújtás előtt oszd 2 részre, a kisebb darabok jobban kelletik magukat, és a gyerekek is könnyen elfogyaszthatják egyedül.
Csavart pizzás rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!