Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cseresznye befőtt cukor nélkül

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Cseresznye befőtt cukor nélkül

kb. 2- 2,5 kg cseresznye

Ezenkívül:

4 db dunsztos üveg tetővel
kukta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A cseresznyét megmosom kimagvalom.
Az üvegeket mikróban kifőzöm.

Elkészítés

A kifőzött üvegekbe a lecsepegtetett cseresznyét beletömködöm, annál jobb minél több fér bele.
A kukta aljába teszek egy ujjnyi vastag fa deszkát, erre teszem a lezárt üvegeket, 3/4-ig felöntöm vízzel. Felteszem főzni, ha sípol a kukta utána 15 percig kell még főzni és kész.

Tálalás

Nekem 4 üveg fér a kuktába.

Tárolás

Hűvös kamrában remélem jövő tavaszig eláll.

Alternatív elkészítés

A kuktában is kihűlhet, de ha még egy adagot készítek, akkor száraz dunsztba teszem fejjel lefelé, amikor már ki lehet nyitni a kuktát. Az interneten találtam ezt a receptet, amit egy kicsit átalakítottam a saját szám íze szerint, egyébként nagyon finom lett, egyet felbontottam kíváncsiságból édes és zamatos volt a cseresznye és a leve is.
Most készítettem először.
Cseresznye befőtt cukor nélkül

Hozzászólások

huntieva@yahoo.com
gazdasszony
Dátum 2020. July. 10. 14:38
Kedves Sütnijó tagok! Örömmel jelentem a cseresznye befőtt kiállta a próbát, nem romlott meg :-) Bátran ajánlom mindenkinek, ezt a befőzési módot.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!