Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cseresznyés lepény

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

kb. 70 dkg liszt
marék cukor
csipet só
2 kanálfej zsír
késhegynyi szódabikarbóna
1 tojás
1 tejföl
kevés tej az összegyúráshoz (ha szükséges)
kevés búzadara

Töltelékhez:

1 kg kimagozott cseresznye
cukor ízlés szerint
fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1.A lisztet, cukrot, szódabikarbónát és a sót tálba tesszük. Összemorzsoljuk a zsírral.
2.Beletesszük a tojást, a tejfölt és rugalmas tésztát készítünk. Ha nem áll össze kevés tejet adunk hozzá.
3.Kizsírozzuk a gáztepsit.
4.A tésztát kétfelé vesszük, és az egyik felét 1 cm vastagra nyújtjuk, majd beletesszük tepsibe.
5.Ráterítjük a kimagozott és lecsepegtetett cseresznyét.
6.Megszórjuk kevés búzadarával, meghintjük fahéjjal. Ízlés szerint megcukrozzuk.
7.Kinyújtjuk a tészta másik felét, és betakarjuk vele a gyümölcsöt.
8.Villával megszurkáljuk, hogy meg ne repedjen.
9.Begyújtjuk a sütőt és kb. 40 perc alatt megsütjük.
10.Forrón meghintjük porcukorral a tetejét és még melegen kockákra vágjuk, mert ha kihűl, törik a tészta.

Tálalás

4 főre
Cseresznyés lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!