Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

60 dkg liszt
25 db szaharin
3 ek. kristálycukor
1 dl étolaj
csipet só
4 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szaharint porrá törjük, összekeverjük a liszttel, cukorral, sóval, a langyos tejben felfuttatott élesztővel és az étolajjal együtt, jól összedolgozzuk. A tésztát kettévesszük és az egyik, feléhez hozzádolgozzuk a kakaóport. A jól összedolgozott tésztát 2 mm vastagra nyújtjuk. Alulra tesszük a fehér, fölé a kakaós tésztát és összetekerjük. Két rúdba vágjuk és kizsírozott tepsibe téve 20 percig, kelesztjük. 180-fokos légkeveréses sütőben kb. 25- 30 percig sütjük.
Csíkos kalács Csíkos kalács Csíkos kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!