Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokikrém szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

10 dkg méz
5 dkg cukor
10 dkg Rama
1/2 evőkanál szódabikarbóna
csipet só
2 tojás
40 dkg liszt

Krém:

1/2 liter tej
15 dkg porcukor
15 dkg Rama
fél dl étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A mézet, cukrot, rámát gyenge tűzön, megolvasztjuk. Ha kissé kihűlt hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport, 2 tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. 1-2 órai pihentetés után 3 egyenlő darabra vágjuk és a legnagyobb tepsi hátán 3 lapot sütünk belőle. Megtöltjük a csoki krémmel, tetejét tortabevonóval bevonjuk és kész is van. Egy éjszaka alatt megpuhul.
Krém készítése:
A fél liter tejet a 2 csoki pudinggal sűrűre főzzük és kihűtjük. A rámát a porcukorral habosra kavarjuk, majd a kétféle krémet összevegyítjük.
Bevonat:
A tortabevonót vízgőz fölött megolvasztjuk, fél dl olajat belekeverünk és a sütemény tetején eloszlatjuk.

Tárolás

Az elkészítés után ne tegyük hűtőbe, mert ott nem fog megpuhulni másnapra!!!
Csokikrém szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!