Csokis charlotte
Hozzávalók
Tésztához:
5 db tojás
5 ek cukor
5 ek liszt
1 cs Dr. Oetker Sütőpor
5 ek tej
Krémhez:
2 cs Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládéízű
6 ek cukor
7 dl tej
1 cs Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
1-2 dl tejszín
csoki vagy mogyorókrém
Elkészítés
Előkészítés
Közepes méretű, félgömb alakú tálat béleljünk ki fóliával! Nedvesítsünk be egy konyharuhát!
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Még forrón nedves konyharuhába tekerjük és így hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a krémet. A pudingporból, cukorból, tejből sűrű pudingot főzünk. Még melegen belekeverjük a zselatin fix-et. Ha kihűlt belekeverjük a keményre vert tejszínt.
A kihűlt piskótát kitekerjük és megkenjük csoki vagy mogyorókrémmel. Feltekerjük, vékony szeletekre vágjuk és fóliával bélelt tálba szorosan egymás mellé rakosgatva tesszük. A piskóta szeletekre ráöntjük a krémet, tetejére ismét piskótatekercs szeleteket teszünk. Befedjük a kilógó fóliával és pár órára vagy akár 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Kerek tálcára borítjuk, levesszük a tálat lehúzzuk a fóliát és szeletelhetjük.
A kihűlt piskótát kitekerjük és megkenjük csoki vagy mogyorókrémmel. Feltekerjük, vékony szeletekre vágjuk és fóliával bélelt tálba szorosan egymás mellé rakosgatva tesszük. A piskóta szeletekre ráöntjük a krémet, tetejére ismét piskótatekercs szeleteket teszünk. Befedjük a kilógó fóliával és pár órára vagy akár 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Kerek tálcára borítjuk, levesszük a tálat lehúzzuk a fóliát és szeletelhetjük.
Tárolás
Hűtőben tároljuk.
Kedvencnek jelölöm
Csokis charlotte
Hozzávalók
Krémhez:
6 ek cukor
7 dl tej
1-2 dl tejszín
csoki vagy mogyorókrém
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Közepes méretű, félgömb alakú tálat béleljünk ki fóliával! Nedvesítsünk be egy konyharuhát!
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Még forrón nedves konyharuhába tekerjük és így hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a krémet. A pudingporból, cukorból, tejből sűrű pudingot főzünk. Még melegen belekeverjük a zselatin fix-et. Ha kihűlt belekeverjük a keményre vert tejszínt.
A kihűlt piskótát kitekerjük és megkenjük csoki vagy mogyorókrémmel. Feltekerjük, vékony szeletekre vágjuk és fóliával bélelt tálba szorosan egymás mellé rakosgatva tesszük. A piskóta szeletekre ráöntjük a krémet, tetejére ismét piskótatekercs szeleteket teszünk. Befedjük a kilógó fóliával és pár órára vagy akár 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Kerek tálcára borítjuk, levesszük a tálat lehúzzuk a fóliát és szeletelhetjük.
A kihűlt piskótát kitekerjük és megkenjük csoki vagy mogyorókrémmel. Feltekerjük, vékony szeletekre vágjuk és fóliával bélelt tálba szorosan egymás mellé rakosgatva tesszük. A piskóta szeletekre ráöntjük a krémet, tetejére ismét piskótatekercs szeleteket teszünk. Befedjük a kilógó fóliával és pár órára vagy akár 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Kerek tálcára borítjuk, levesszük a tálat lehúzzuk a fóliát és szeletelhetjük.
Tárolás
Hűtőben tároljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?