Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis charlotte

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

5 db tojás
5 ek cukor
5 ek liszt
5 ek tej

Krémhez:

6 ek cukor
7 dl tej
1-2 dl tejszín
csoki vagy mogyorókrém
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Közepes méretű, félgömb alakú tálat béleljünk ki fóliával! Nedvesítsünk be egy konyharuhát!

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Még forrón nedves konyharuhába tekerjük és így hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a krémet. A pudingporból, cukorból, tejből sűrű pudingot főzünk. Még melegen belekeverjük a zselatin fix-et. Ha kihűlt belekeverjük a keményre vert tejszínt.
A kihűlt piskótát kitekerjük és megkenjük csoki vagy mogyorókrémmel. Feltekerjük, vékony szeletekre vágjuk és fóliával bélelt tálba szorosan egymás mellé rakosgatva tesszük. A piskóta szeletekre ráöntjük a krémet, tetejére ismét piskótatekercs szeleteket teszünk. Befedjük a kilógó fóliával és pár órára vagy akár 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Kerek tálcára borítjuk, levesszük a tálat lehúzzuk a fóliát és szeletelhetjük.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Csokis charlotte

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
65 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!