
Csokis charlotte


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A kihűlt piskótát kitekerjük és megkenjük csoki vagy mogyorókrémmel. Feltekerjük, vékony szeletekre vágjuk és fóliával bélelt tálba szorosan egymás mellé rakosgatva tesszük. A piskóta szeletekre ráöntjük a krémet, tetejére ismét piskótatekercs szeleteket teszünk. Befedjük a kilógó fóliával és pár órára vagy akár 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Kerek tálcára borítjuk, levesszük a tálat lehúzzuk a fóliát és szeletelhetjük.
Tárolás


Csokis charlotte
Hozzávalók
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A kihűlt piskótát kitekerjük és megkenjük csoki vagy mogyorókrémmel. Feltekerjük, vékony szeletekre vágjuk és fóliával bélelt tálba szorosan egymás mellé rakosgatva tesszük. A piskóta szeletekre ráöntjük a krémet, tetejére ismét piskótatekercs szeleteket teszünk. Befedjük a kilógó fóliával és pár órára vagy akár 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Kerek tálcára borítjuk, levesszük a tálat lehúzzuk a fóliát és szeletelhetjük.
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?