Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-citromos torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

10 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
1 db tojás
15 dkg cukor
0,5 dl olaj
10 dkg tejföl
1 tk. vanília esszencia

Citromos réteg:

1 csomag babapiskóta (200 g)
3 dl tejszín
3 dl tejföl
12 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja, leve

Tetejére:

200 g csokoládé (lehet fele étcsokoládé, fele tejcsoki)
1 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A cukrot habosra keverjük a tojással, hozzáadjuk az olajat, a tejfölt, és a vaníliát. A lisztet elkeverjük a kakaóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, majd a tojásos keverékhez szitáljuk. Belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt 26 cm-s tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A tejfölt kikeverjük a citrommal, a citromhéjjal, és a porcukorral. A tejszínt felverjük, és óvatosan a tejfölös krémhez forgatjuk. Beleszórjuk a zselatinfixet, majd azzal is elkeverjük.
A kihűlt tortalapra halmozunk néhány kanál citromos krémet, és elsimítjuk. Kirakjuk babapiskótával, és a maradék krémet eloszlatjuk a tetején. Hűtőbe tesszük addig, amíg megdermed a krém. A csokoládét a tejszínnel vízgőz felett felolvasztjuk, és ráöntjük a torta tetejére.

Alternatív elkészítés

Ha egy estét/napot hagyjuk állni a hűtőben, a babapiskóta jó puha lesz, a krém nem fog egyáltalán folyni, ráadásul összeérnek az ízek. Isteni finom, és egyszerű elkészíteni.
Csokis-citromos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!