Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis Isler

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

40 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
3 dkg tejpor

a díszítéshez:

pisztácia
pirított fenyőmag

a töltéshez:

kb. 1/2 liter baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára. Addig gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és egy zsírpapírt készítünk a tepsibe. A tésztát hűlés után 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, és a nagyobbik linzer szaggatóval kiszaggatjuk, és tepsibe rakjuk egymástól olyan távol, hogy össze ne érjenek sütés közben. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt szép világosra sütjük. Ne süssük túl, mert kesernyés lesz. Ha mind kisült kihűlés után baracklekvárral kettőt ragasszunk össze, tegyük tálcára. Én akkor állok neki a csokizásnak, amikor a lekvár már egy kicsit megszilárdul a süti között. Akkor belemártom a csokiba egyenként, és rácsra, vagy zsírpapírra teszem. Rászórom a pirított magvakat, és hűtőbe dermesztem. Sokáig eláll, és omlós marad.
Csokis Isler

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!