Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

4 tojás
18 dkg cukor
20 dkg liszt
0,5 dl tej
2 evőkanál olaj

Krémhez:

9 dl tej

Tetejére:

5 dl tejszín
5 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot a sárgájához adjuk, kikeverjük, majd beleöntjük a tejet, olajat, és végül a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Beleforgatjuk a fehérjéből vert habot és kipapírozott kb. 25-35 cm-es tepsibe töltjük, elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük.
Ha kihűlt, elkészítjük a krémet az utasítás szerint, és a tésztára kenjük. (tepsi, vagy keret segítsége szükséges lehet) Hagyjuk picit dermedni.
Végül habbá verjük a tejszínt a cukrokkal és habfixálóval, amit a krém tetejére kenünk.
Megszórjuk tortadarával. Hagyjuk hűtőben dermedni egy-két órát, és könnyebben szeletelhető.
Csokis krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!