Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-lekváros torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis-lekváros torta

6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 üveg Vegyes gyümölcsös lekvár( vagy sárgabarack lekvár)
500 ml Hulala tejszín
1 csomag zsírszegény kakaó
1 tábla étcsoki
1 kiskanál rumaroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütés előtt pár órával a tojás felveréséhez szánt tálakat, (én fém tálakat szoktam használni a tojás felveréséhez, ugyanis tapasztalataim szerint nagyobb térfogatot nyer a tojás fém edényben) tegyük hűtőbe. A lisztet és a sütőport szitáljuk át, ugyanis a tészta sokkal levegősebb, omlósabb lesz.

Elkészítés

Hagyományos kakaós piskótát sütünk tortaformában.30 perc alatt készre sütjük 170 C°-on, 28 cm-es tortaformában. Míg melegen kenjük meg lekvárral, hogy beszívja a tészta a finom lekvár ízt. Hagyjuk kihűlni, majd három fele vágjuk, vagy ki hány rétegre szeretné osztani. Kemény habbá verjük a tejszínt, habfixálóval, majd hozzákeverünk kakaót, hogy szép kakaós színt kapjunk,2-3 evőkanál cukrot. Szedjünk ki annyit, amennyit a torta díszítésére szántunk. Egy réteg lekvár, egy réteg hab és így tovább, míg el nem fogy, majd a torta külsejét is bevonjuk a habbal. A félretett habot habzsák segítségével felvittem a torta tetejére. Én ezt a tortát szülinapra készítettem, így táblát is csináltam hozzá. Egy tábla csokit félbe törtem, egyik oldalára kicsi habbal és hurkapálcika segítségével írtam feliratot. A két félbe vágott csokit egymásnak döntöttem, majd feltettem a tortára. Ízlés szerint díszíthetjük a táblát is.

Tárolás

2-3 órát hűtőbe hűtjük.
Csokis-lekváros torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!