
Csokis marlenka


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez egy kevés tejjel kikeverem a pudingporokat, a maradékot felforralom, majd összefőzöm. A cukrokkal, a csokoládéval és a rummal (lehet alkoholos is, mivel főzés közben elszáll belőle) ízesítem.
Ha kihűlt elkeverem a margarinnal.
A lapokat megkenjük a krémmel, úgy hogy az utolsó lapra is krém kerüljön. Erre díszítésként kókuszreszeléket is szórhatunk.
Alternatív elkészítés


Csokis marlenka
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez egy kevés tejjel kikeverem a pudingporokat, a maradékot felforralom, majd összefőzöm. A cukrokkal, a csokoládéval és a rummal (lehet alkoholos is, mivel főzés közben elszáll belőle) ízesítem.
Ha kihűlt elkeverem a margarinnal.
A lapokat megkenjük a krémmel, úgy hogy az utolsó lapra is krém kerüljön. Erre díszítésként kókuszreszeléket is szórhatunk.
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?