Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis marlenka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg margarin
2 kk. szódabikarbóna
2 tojás

Krém:

1 l tej
10 dkg kristálycukor
15 dkg csokoládé
3 ek. rum
25 dkg margarin
kókuszreszelék a tetejére
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta minden hozzávalóját összegyúrjuk, s négy részre osztjuk, majd egyenként tepsi hátulján megsütjük.
A krémhez egy kevés tejjel kikeverem a pudingporokat, a maradékot felforralom, majd összefőzöm. A cukrokkal, a csokoládéval és a rummal (lehet alkoholos is, mivel főzés közben elszáll belőle) ízesítem.
Ha kihűlt elkeverem a margarinnal.
A lapokat megkenjük a krémmel, úgy hogy az utolsó lapra is krém kerüljön. Erre díszítésként kókuszreszeléket is szórhatunk.

Alternatív elkészítés

A véletlen szüleménye ez a sütemény, mivel nem volt otthon elegendő vanília puding. A visszajelzések alapján jó kis véletlen volt :)
Csokis marlenka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!