Csokis, meggyes Charlotte torta
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A mascarponét a cukorral, vaníliával, kakaóval habosra keverjük. A tejszínt felverjük a zselatin fixszel, a vaníliával. A felvert tejszínből kettő nagy evőkanállal a mascarponés krémhez keverünk.
A piskóta tekercset 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. Egy tálat kibélelünk fóliával. Az alját és az oldalát kirakjuk a piskóta tekercsekkel. Először kikenjük, körben tejszínnel megszórjuk meggyel és megcsorgatjuk az olvasztott csokoládéval, majd megkenjük a mascarponés krémmel, majd ismét tejszín-meggy-csoki, erre megint egy sor piskóta tekercs, aztán tejszín-meggy-csoki-mascarponés krém, tejszín-meggy-csoki-mascarponés krém. Az alját betakarjuk egy sor piskóta tekerccsel és hűtőbe tesszük. Másnap kiborítjuk és feltálaljuk.
Alternatív elkészítés
Csokis, meggyes Charlotte torta
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A mascarponét a cukorral, vaníliával, kakaóval habosra keverjük. A tejszínt felverjük a zselatin fixszel, a vaníliával. A felvert tejszínből kettő nagy evőkanállal a mascarponés krémhez keverünk.
A piskóta tekercset 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. Egy tálat kibélelünk fóliával. Az alját és az oldalát kirakjuk a piskóta tekercsekkel. Először kikenjük, körben tejszínnel megszórjuk meggyel és megcsorgatjuk az olvasztott csokoládéval, majd megkenjük a mascarponés krémmel, majd ismét tejszín-meggy-csoki, erre megint egy sor piskóta tekercs, aztán tejszín-meggy-csoki-mascarponés krém, tejszín-meggy-csoki-mascarponés krém. Az alját betakarjuk egy sor piskóta tekerccsel és hűtőbe tesszük. Másnap kiborítjuk és feltálaljuk.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?